Ester Janssen

Bent u woonachtig in Oostelijk Zuid-Limburg en wilt u gezonder leven en uw leefgewoonten verbeteren met de hulp van een professionele leefstijlcoach? Kijk dan of u in aanmerking komt voor dit onderzoek.

Wilt u gezonder leven, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Hebt u al veel geprobeerd, maar lukt het niet om een gezonder leven vol te houden? Misschien maakt u zich zorgen om in de toekomst last te krijgen van chronische ziekten of obesitas als gevolg van uw levensstijl. Dan kan Leefstijlcoaching u helpen. De leefstijlcoach richt zich op volwassenen met een (hoog risico op) suikerziekte, hart- en vaatziekte of obesitas. Leefstijlcoaching wordt volledig vergoed voor alle klanten van CZ en VGZ Zorgverzekering.

Wat doet de leefstijlcoach?

De leefstijlcoach helpt u om in uw dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, aandacht te hebben voor voldoende slaap en een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden. Samen met uw coach bespreekt u ....

Je dochter (3) blijft tijdens het eten maar niet aan tafel zitten. Wat je ook probeert, ze loopt steeds weg. De maaltijd wordt daardoor vaak een strijd.
Je zoon (5) eet alles wat hem voorgezet wordt en krijgt er maar geen genoeg van. Je maakt je zorgen dat hij zo veel eet en maar geen maat lijkt te kunnen houden.
Je dochter (7) wil absoluut geen groenten eten, terwijl jij graag wil dat hij er wat van eet of op z’n minst een hap proeft omdat het gezond is. Hij weigert echter om het te eten, wat je ook probeert.
Je dochter (9) en zoon (11) zijn altijd al lastige eters geweest. Om ervoor te zorgen dat ze toch wat eten, maak je voor beide kinderen iets anders klaar. En aangezien dat vaak eenzijdige maaltijden zijn, kook je voor je partner en jezelf maar iets anders. Zo ben je voor bijna iedereen aan tafel een andere maaltijd aan het bereiden. Het lukt je maar niet om één gerecht te bereiden, waarvan iedereen aan tafel kan genieten.

Deze situaties zijn voor veel ouders herkenbaar en komen in veel gezinnen voor. Ouders weten dan vaak niet meer wat ze kunnen doen om hun kinderen een gezonde maaltijd te laten eten of om ervoor te zorgen dat hun kinderen voldoende eten binnenkrijgen. Ze maken zich ongerust over de ontwikkeling van hun kinderen, want ze weten dat het belangrijk is om genoeg en gezond te eten om bijv. op school goed mee te kunnen doen, om zich goed te kunnen concentreren en om op een prettige manier met andere kinderen te kunnen spelen. Ze zien ook dat kinderen in andere gezinnen wel ‘met de pot’ mee-eten. Hoe krijgen die ouders dat toch voor elkaar…?

In de workshop ‘Bah, dat lust ik niet’ leer je hoe je je kind gezond, gevarieerd en genoeg kunt laten eten. Je leert ook hoe je .....

Workshop ‘Een baby in huis: Wat nu…?’ (over: Verwachtingen na de bevalling)

Speciaal voor ouders, die een kindje verwachten of al een baby (tot 1 jaar) hebben.

Hoera, je bent zwanger! Over een tijdje kun je eindelijk je eigen kindje in je armen houden. Je hoort
van iedereen hoe mooi het allemaal is en het duurt je bijna te lang om het zelf te kunnen ervaren.
Hieronder lees je een aantal situaties waarin je je misschien wel herkent.
-Als aanstaande mama of papa wil je je graag goed voorbereiden op de komst van je baby. Je hebt al veel gehoord of gelezen over de periode na de bevalling, maar je wilt je door al die verhalen ook niet gek laten maken. Je wilt graag een realistisch verhaal horen, zodat je weet wat je wel en wat je niet kunt verwachten als je kindje er zo meteen is.
-Jij had – net als vele andere ouders – hoge verwachtingen van de periode na de bevalling. Je wilde niets liever dan heerlijk genieten van je kindje, je partner en jullie nieuwe gezinnetje. Maar nu je kindje er eenmaal is, merk je dat je tussen alle voedingen, luiers en visite door amper tijd hebt voor jezelf, je partner en je dagelijkse bezigheden. Je leven ziet er met zo’n kleintje toch anders uit dan je vooraf verwachtte. Je wilt nu graag een goede balans vinden, zodat je jezelf niet voorbij loopt en je intens kunt genieten van deze mooie periode samen.
-Je baby’tje is inmiddels al een paar weken of zelfs maanden oud en je leert hem steeds beter kennen. Je vraagt je af wanneer je zou moeten beginnen met opvoeden en hoe dat bij zo’n kleintje in z’n werk gaat.

Een paar weken geleden heb ik als gastauteur een artikel geschreven voor Akse Coaching | Opvoedcoaching & Opvoedadvies over de relatie tussen eten en emoties. Klik hieronder als je het volledige artikel wilt lezen:

Naar het artikel...

Je dochter (4) blijft tijdens het eten maar niet aan tafel zitten. Wat je ook probeert, ze loopt steeds weg. De maaltijd wordt daardoor vaak een strijd.

Je zoon (6) eet alles wat hem voorgezet wordt en krijgt er maar geen genoeg van. Je maakt je zorgen dat hij zo veel eet en maar geen maat lijkt te kunnen houden.

Je dochter (8) wil absoluut geen groenten eten, terwijl jij graag wil dat hij er wat van eet of op z'n minst een hap proeft omdat het gezond is. Hij weigert echter om het te eten, wat je ook probeert.

Je dochter (10) en zoon (12) zijn altijd al lastige eters geweest. Om ervoor te zorgen dat ze toch wat eten, maak je voor beide kinderen iets anders klaar. En aangezien dat vaak eenzijdige maaltijden zijn, kook je voor je partner en jezelf maar iets anders. Zo ben je voor bijna iedereen aan tafel een andere maaltijd aan het bereiden. Het lukt je maar niet om één gerecht te bereiden, waarvan iedereen aan tafel kan genieten.

Een echte aanrader als je meer wilt weten over je eetgedrag: 'De grote voedselverleiding; over de psychologie van het eten' van Denise de Ridder. Dit boek laat zien op welke manieren mensen proberen hun eetgedrag te reguleren, en het onthult waarom bepaalde strategieën succesvol zijn en andere al bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken. 

Vorige week vermeldde ik al op mijn linked-in profiel dat ik me had ingeschreven voor de éénjarige post-HBO opleiding tot leefstijl coach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Eind deze maand start ik met de lessen en het kan me eerlijk gezegd niet snel genoeg gaan. Eindelijk een coach specialisatie gevonden waarbij ik een aantal dingen waar ik heel warm voor loop en waar ik in geloof kan combineren; de kennis opgedaan bij de opleidingen lichamelijke opvoeding en gezondheidsvoorlichting, mijn passie voor het coach vak en mijn geloof dat mensen in staat zijn blijvend hun gedrag te veranderen.

Ben jij op zoek naar een gezondere leefstijl? 

Update: Ik heb op dit bericht veel enthousiaste reacties gekregen en ik ben met een aantal mensen een traject gestart. Deze oproep geldt momenteel dus niet meer maar mocht je ook geinteresseerd zijn in het volgen van een traject, neem dan gerust contact met me op.

Vandaag kreeg ik het bericht dat de opleiding tot Professioneel Coach die ik gevolgd heb bij de Academie voor Psychodynamica nu officieel erkend is door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct