Ester Janssen

Vorige week vermeldde ik al op mijn linked-in profiel dat ik me had ingeschreven voor de éénjarige post-HBO opleiding tot leefstijl coach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Eind deze maand start ik met de lessen en het kan me eerlijk gezegd niet snel genoeg gaan. Eindelijk een coach specialisatie gevonden waarbij ik een aantal dingen waar ik heel warm voor loop en waar ik in geloof kan combineren; de kennis opgedaan bij de opleidingen lichamelijke opvoeding en gezondheidsvoorlichting, mijn passie voor het coach vak en mijn geloof dat mensen in staat zijn blijvend hun gedrag te veranderen.

Maar dat is zeker niet het belangrijkste. Ik ben er namelijk ook van overtuigd dat dit is waar veel mensen naar op zoek zijn. Wie herkent het niet; je weet dat je het eigenlijk bij één bakje chips zou moeten laten, maar die zak schreeuwt er gewoon om leeg te worden gegeten. En wie kent er niet iemand die meermaals per week verzucht dat 'ie zo graag wil stoppen met roken, meer wil bewegen, minder wil drinken of stress van het werk niet mee naar huis moet nemen (en vul zelf maar verder in...). Allemaal gedrag waardoor we niet lekker in ons vel komen te zitten en niet optimaal van het leven kunnen genieten. En we weten allemaal precies te benoemen wat er allemaal niet goed voor ons is, maar waarom is het zo verdomde moeilijk om dat gedrag te veranderen?

Bij leefstijl coaching worden de pijlers voeding, beweging en coaching continue geïntegreerd. In heldere gesprekken en oefeningen wordt gewerkt naar het doel dat samen is geformuleerd. Iemand wordt zich bewust van onderliggende overtuigingen, belemmeringen en natuurlijkzijn eigen potentieelen hoe dit te benutten. Met als doel natuurlijk het permanent omzetten van negatief, ongewenst gedrag in positief gedrag.

Ik verwacht hier snel meer informatie te kunnen geven over de leefstijl coaching en leefstijl programma’s die ik wil gaan aanbieden. Maar eerst maar eens de eerste dag van de opleiding bijwonen en in de tussenliggende weken ook hard aan de slag met mijn eigen ontwikkeldoelen (want mensen die mij goed kennen weten waar mijn chips voorbeeld vandaan komt J).

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct