Ester Janssen

Workshop ‘Een baby in huis: Wat nu…?’ (over: Verwachtingen na de bevalling)

Speciaal voor ouders, die een kindje verwachten of al een baby (tot 1 jaar) hebben.

Hoera, je bent zwanger! Over een tijdje kun je eindelijk je eigen kindje in je armen houden. Je hoort
van iedereen hoe mooi het allemaal is en het duurt je bijna te lang om het zelf te kunnen ervaren.
Hieronder lees je een aantal situaties waarin je je misschien wel herkent.
-Als aanstaande mama of papa wil je je graag goed voorbereiden op de komst van je baby. Je hebt al veel gehoord of gelezen over de periode na de bevalling, maar je wilt je door al die verhalen ook niet gek laten maken. Je wilt graag een realistisch verhaal horen, zodat je weet wat je wel en wat je niet kunt verwachten als je kindje er zo meteen is.
-Jij had – net als vele andere ouders – hoge verwachtingen van de periode na de bevalling. Je wilde niets liever dan heerlijk genieten van je kindje, je partner en jullie nieuwe gezinnetje. Maar nu je kindje er eenmaal is, merk je dat je tussen alle voedingen, luiers en visite door amper tijd hebt voor jezelf, je partner en je dagelijkse bezigheden. Je leven ziet er met zo’n kleintje toch anders uit dan je vooraf verwachtte. Je wilt nu graag een goede balans vinden, zodat je jezelf niet voorbij loopt en je intens kunt genieten van deze mooie periode samen.
-Je baby’tje is inmiddels al een paar weken of zelfs maanden oud en je leert hem steeds beter kennen. Je vraagt je af wanneer je zou moeten beginnen met opvoeden en hoe dat bij zo’n kleintje in z’n werk gaat.

Als je zwanger bent en een kindje verwacht, komen er allerlei nieuwe dingen op je af. De voorbereidingen als het slaapkamertje klaarmaken en alle benodigde spullen in huis halen, zijn meestal geen probleem. Maar wat komt er na de bevalling eigenlijk allemaal op je af, vanaf het moment dat je kindje thuis is? Wat betekent het om vader of moeder te worden, wat voor gevolgen heeft dat voor jou als persoon en voor de relatie met je partner? Welk effect heeft minder slaap op jou? Wat doe je als je kindje veel huilt? Wat zijn belangrijke aspecten in de opvoeding van baby’s (tot 1 jaar)? Wat doe je met alle suggesties die je van anderen krijgt over het omgaan met jouw kindje?
Hoe vind je een nieuw ritme dat niet alleen past bij je kindje maar ook bij jezelf? En hoe zorg je dat je ook nog aan je eigen wensen en behoeftes toekomt?

Tijdens deze workshop beantwoorden opvoedcoach Joyce Akse (Akse Coaching – Opvoedcoaching &
Opvoedadvies) en leefstijlcoach Ester Janssen (Ester Janssen Leefstijlcoaching & Advies) al deze vragen en krijg je praktische adviezen en tips om het eerste jaar na de bevalling op een fijne manier door te komen, zodat je een goede basis legt voor een positieve opvoeding van je kindje.

Praktische informatie

-Datum: do. 1 oktober 2015
-Tijd: 20.00-22.00 uur
-Locatie: Cicogna Kraamzorg, Oude Rijksweg 32 Gulpen.

Deze workshop is speciaal bedoeld voor ouders die een kindje verwachten of al een baby (tot 1 jaar)
hebben.

Kosten en aanmelden

Deelname aan deze workshop kost €19,50 p.p.; Cicogna-leden betalen slechts €17,50 p.p.
Vroege Vogel Actie: Bij aanmelding vóór 1 augustus ’15 betaalt iedereen slechts €17,50 p.p.

Je kunt voor deze workshop aanmelden via de Agenda op www.aksecoaching.nl . Na aanmelding
ontvang je per e-mail aanvullende informatie over deze workshop, de betaling etc.

Vragen & Contact

Voor vragen over deze workshop kun je via de e-mail contact opnemen met Joyce Akse
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en/of Ester Janssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct