Ester Janssen

Je dochter (3) blijft tijdens het eten maar niet aan tafel zitten. Wat je ook probeert, ze loopt steeds weg. De maaltijd wordt daardoor vaak een strijd.
Je zoon (5) eet alles wat hem voorgezet wordt en krijgt er maar geen genoeg van. Je maakt je zorgen dat hij zo veel eet en maar geen maat lijkt te kunnen houden.
Je dochter (7) wil absoluut geen groenten eten, terwijl jij graag wil dat hij er wat van eet of op z’n minst een hap proeft omdat het gezond is. Hij weigert echter om het te eten, wat je ook probeert.
Je dochter (9) en zoon (11) zijn altijd al lastige eters geweest. Om ervoor te zorgen dat ze toch wat eten, maak je voor beide kinderen iets anders klaar. En aangezien dat vaak eenzijdige maaltijden zijn, kook je voor je partner en jezelf maar iets anders. Zo ben je voor bijna iedereen aan tafel een andere maaltijd aan het bereiden. Het lukt je maar niet om één gerecht te bereiden, waarvan iedereen aan tafel kan genieten.

Deze situaties zijn voor veel ouders herkenbaar en komen in veel gezinnen voor. Ouders weten dan vaak niet meer wat ze kunnen doen om hun kinderen een gezonde maaltijd te laten eten of om ervoor te zorgen dat hun kinderen voldoende eten binnenkrijgen. Ze maken zich ongerust over de ontwikkeling van hun kinderen, want ze weten dat het belangrijk is om genoeg en gezond te eten om bijv. op school goed mee te kunnen doen, om zich goed te kunnen concentreren en om op een prettige manier met andere kinderen te kunnen spelen. Ze zien ook dat kinderen in andere gezinnen wel ‘met de pot’ mee-eten. Hoe krijgen die ouders dat toch voor elkaar…?

In de workshop ‘Bah, dat lust ik niet’ leer je hoe je je kind gezond, gevarieerd en genoeg kunt laten eten. Je leert ook hoe je .....

het gezellig kunt maken aan tafel, zodat het hele gezin uitkijkt naar dat fijne moment samen aan tafel. Je leert wat je wel en niet op dit gebied van je kind mag verwachten en wat jouw rol als ouder daarin kan zijn.

Tijdens deze workshop geven opvoedcoach Joyce Akse van ‘Akse Coaching – Opvoedcoaching & Opvoedadvies’ en leefstijlcoach Ester Janssen van ‘Ester Janssen Leefstijlcoaching en Advies’ informatie en adviezen over

gezonde voeding en haalbare afspraken om de gezelligheid aan tafel te bevorderen. Wanneer je met deze informatie thuis aan de slag gaat, merk je dat je kind meer open staat voor nieuwe gerechten en ingrediënten en ervaar je dat de strijd aan tafel vermindert. Je weet beter hoe je met lastige situaties aan tafel om kunt gaan en hoe je die kunt ombuigen naar positieve ervaringen, waardoor jullie met het hele gezin gaan uitkijken naar jullie gezellige eetmoment.

Praktische informatie over deze workshop

-Datum: do. 10 september 2015
-Tijd: 20.00-22.00 uur
-Locatie: Heuvelland Bibliotheek Berg en Terblijt, Valkenburgerstraat 113, 6325 BM Berg en Terblijt.

Deze workshop is speciaal bedoeld voor ouders met kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Kosten, Aanmelden & Contact

Deze workshop wordt aangeboden door Heuvelland Bibliotheek Berg en Terblijt en is daardoor voor iedereen gratis toegankelijk. We verzoeken iedereen wel vriendelijk doch dringend om zich vóóraf aan de workshop aan te melden. Dat kan aan de balie of telefonisch (043 -6041948) bij de bibliotheek óf via de website van Akse Coaching (www.aksecoaching.nl); bij aanmelding graag naam èn e-mailadres doorgeven. Vervolgens ontvang je per e-mail een bevestiging van je aanmelding.
Voor vragen over deze workshop kun je via e-mail contact met Joyce Akse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en/of Ester Janssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) opnemen.

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct