Ester Janssen

Bent u woonachtig in Oostelijk Zuid-Limburg en wilt u gezonder leven en uw leefgewoonten verbeteren met de hulp van een professionele leefstijlcoach? Kijk dan of u in aanmerking komt voor dit onderzoek.

Wilt u gezonder leven, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Hebt u al veel geprobeerd, maar lukt het niet om een gezonder leven vol te houden? Misschien maakt u zich zorgen om in de toekomst last te krijgen van chronische ziekten of obesitas als gevolg van uw levensstijl. Dan kan Leefstijlcoaching u helpen. De leefstijlcoach richt zich op volwassenen met een (hoog risico op) suikerziekte, hart- en vaatziekte of obesitas. Leefstijlcoaching wordt volledig vergoed voor alle klanten van CZ en VGZ Zorgverzekering.

Wat doet de leefstijlcoach?

De leefstijlcoach helpt u om in uw dagelijks leven gezonder te eten, meer te bewegen, aandacht te hebben voor voldoende slaap en een goede balans tussen inspanning en ontspanning te vinden. Samen met uw coach bespreekt u ....

welk doel u wilt behalen en wat u daarvoor moet doen. Tijdens 8 bijeenkomsten in een groep samen met uw coach en in 4 bijeenkomsten alleen met uw coach, werkt u in nog geen jaar, stap voor stap naar uw persoonlijke doel. 

   

Werken aan een gezond leven

Samen met de coach werkt u aan een gezondere manier van leven. U leert hoe gezond eten en meer bewegen onderdeel kunnen worden van uw dagelijks leven. Samen met u bespreekt uw coach iedere bijeenkomst welke stappen u neemt om uw leven te veranderen. Daarbij houdt de coach rekening met uw persoonlijke situatie. U bepaalt het tempo, waardoor u het programma goed vol kunt houden. Ook wisselt u ervaringen uit met de andere deelnemers. U staat er dus niet alleen voor.

   

Ervaringen van eerdere deelnemers

Hanneke, 55 jaar, wilde gezonder leven. "Ik was eerst bang dat het uit zou draaien op een streng dieet en verplicht hardlopen, maar zo is het helemaal niet. Ik heb geleerd om andere keuzes te maken en gezond te koken. Intussen ben ik al flink wat kilo's kwijt. Ik voel me een stuk beter en zit veel lekkerder in mijn vel. En door de groepsbijeenkomsten leerde ik wat mensen kennen waarmee we nu soms samen koken."

De leefstijlcoach vertelt: “Overgewicht is een serieus gezondheidsrisico, maar Hanneke is met hulp van de leefstijlcoach op de goede weg. Het zijn juist de bewuste andere keuzes die het verschil maken."

   

CZ en VGZ vergoeden de kosten van Leefstijlcoaching

 Gezond eten en meer bewegen helpen bij het voorkomen van obesitas en chronische ziekten. Om te weten hoe CZ en VGZ haar verzekerden hierbij kan helpen en welke diensten daarbij passen, bieden CZ en VGZ u de kans om mee te doen aan het programma Leefstijlcoaching. CZ en VGZ vragen u als u meedoet, om drie keer een vragenlijst in te vullen over uw ervaringen met leefstijlcoaching voor een onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

   Z en VGZ vergoeden de kosten van het programma Leefstijlcoaching. U betaalt dus niets. Of u mee kunt doen bekijken we (leefstijlcoach in overleg met huisarts/praktijkondersteuner) na uw aanmelding.

   

Aanmelden

Bent u woonachtig in Oostelijk Zuid-Limburg en wilt u gezonder leven en uw leefgewoonten verbeteren met de hulp van een professionele leefstijlcoach? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-23228604 (Ester Janssen) of met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0)468502086 (Myriam Claessens). U kunt ook eerst bespreken met uw huisarts/praktijkondersteuner of leefstijlcoaching iets voor u is.

 Er is plaats voor 185 deelnemers, dus wacht niet te lang om u aan te melden.

 

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct