Ester Janssen

Op dit moment start ik geen individuele trajecten of CooL-groepen op vanwege lopende opdrachten. Neem een kijkje op www.leefstijlinterventies.nl om op zoek te gaan naar een geaccrediteerde leefstijlcoach in de buurt.

Een gezond leefpatroon helpt niet alleen allerlei ziekten zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes en bijvoorbeeld kanker te voorkomen. Het geeft ook een groter gevoel van fitheid en eigenwaarde en het reduceert stress. Een gezond leefpatroon bestaat daarom niet alleen uit goed eten en voldoende bewegen. Ook een goede balans tussen werk, ontspanning en nachtrust is essentieel. De uitdrukking is niet voor niets ‘mens sana in corpore sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam). Maar ondanks allerlei goede intenties en de wil om te veranderen, blijkt het vaak erg lastig om gedrag permanent gunstig te veranderen. Bij leefstijl coaching worden daarom de pijlers coaching, beweging en voeding geïntegreerd in een totaalaanpak, waarbij gewerkt wordt aan het vergroten van kennis, het verkrijgen van inzicht in het eigen gedrag, het aanleren van vaardigheden om kennis in de praktijk om te zetten, volharding en assertiviteit en het organiseren van sociale steun uit je omgeving. Hierdoor wordt het wel mogelijk om gedrag blijvend te veranderen.

De volgende leefstijlfactoren kunnen aan bod komen in een leefstijltraject:

  • Voldoende beweging
  • Gezonde, gevarieerde en lekkere voeding
  • Balans tussen in- en ontspanning/ werk en privé
  • Voldoende en goede slaap
  • Stressmanagement
  • Zelfmanagement

Met mijn achtergrond als bewegings- en gezondheidswetenschapper en mijn opleiding tot leefstijlcoach kan ik helpen om een gezond leefpatroon te bereiken.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland www.blcn.nl. Daarnaast ben ik gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg www.scascertificering.nl. In het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) ben ik aangesloten bij het Klachtenportaal Zorg.  

Voor meer informatie over deze dienst kunt u contact met mij op nemen. 

Wat klanten vertellen...

februari 2013, Joyce D.

Elk jaar ongemerkt een kilo of twee erbij....Wellicht herkenbaar voor velen. Ik had er genoeg van en besloot om er iets aan te doen dus heb ik contact opgenomen met Ester. Op verzoek van Ester heb ik een dagboek bijgehouden en dat met haar besproken. Tijdens het eerste gesprek heeft Ester de gewenste veranderingen geïnventariseerd en zijn er samen met mij doelen geformuleerd. Naar aanleiding hiervan heeft Ester voor mij een eetplan samengesteld voor een hele week met diverse variatietips. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en verassend genoeg kost het geen enkele moeite om de veranderingen vol te houden. Ester heeft rekening gehouden met mijn voorkeuren en met haar hulp varieer ik voldoende waardoor ik altijd iets anders eet. Het belangrijkste aan de begeleiding van Ester vind ik het veranderen van je eetgewoonte en daarmee ook je levensstijl. Ik ben veel bewuster met mijn voeding en beweging bezig en op deze manier is het ook een levensstijl die ik langdurig kan volhouden. Kortom: een aanrader voor iedereen!

februari 2013, Joyce D.

maart 2013, Wilma van Dooren

Ik heb Ester leren kennen als een vakkundige, goed luisterende leefstijlcoach, die met op jou afgestemde adviezen probeert een blijvende verandering in je eet- en beweegwijze aan te brengen. Met kritische vragen over achterliggende gedachten en motivaties stimuleert ze me om meer na te denken over het waarom van mijn acties, en kan ze me tevens laten inzien wat er wel al allemaal goed gaat.

Bepaalde tips helpen mij zo gezondere keuzes te maken. Op deze manier blijf je optimistisch en
gemotiveerd om aan je individuele doelen te werken in een tempo dat je zelf bepaalt. Ik heb er vertrouwen in dat de veranderingen die je op deze manier aanbrengt middels een persoonlijk eet- en beweegplan van blijvende aard zijn en op lange termijn de meest gezonde en effectieve methode is om af te vallen.

maart 2013, Wilma van Dooren 

augustus 2013, Maud Vaessen

Als je op een prettige, overzichtelijke, duidelijke en persoonlijke manier een coachingstraject in wil gaan, ben je bij Ester aan het juiste adres. Ik heb Ester leren kennen als een spontane, hartelijke vrouw die weet waar ze mee bezig is. Omdat ik op mijn werk tegen moeilijke situaties opliep, waarin ik mijn eigen rol en plaats moeilijk kon benoemen werd het tijd om hierin duidelijkheid te krijgen. Ik wil mij graag verder blijven ontwikkelen op mijn vakgebied en in mijn persoonlijkheid. Daarbij moeten de randvoorwaarden wel duidelijk en helder zijn. Ester gaat op een gestructureerde wijze te werk om het exacte probleem boven tafel te krijgen en een heldere doelstelling te formuleren. Aan de hand van opdrachten en inzichtsvragen van Ester kom je er gaandeweg achter waar de pijn zit en de oplossing ligt. Daarbij geeft ze inzicht hoe je zelf in deze situatie staat en hoe je hierin zelf de verandering kunt maken. Een traject van een aantal maanden waarop ik met veel plezier op terug kijk. Missie geslaagd!

augustus 2013, Maud Vaessen

januari 2014, Claudia van den Boorn

Voor mij was het tijd voor een coachingstraject! Omdat mijn werk bij een verzekeringskantoor me om allerlei redenen niet meer beviel heb ik de moeilijke beslissing genomen om mijn baan op te zeggen. Ik zag mezelf dit werk niet de komende 40 jaar nog doen. Zelf had ik al de keuze gemaakt om weer te gaan studeren in de richting van de zorg. Maar hoe verder?

Ik kwam de advertentie van Ester tegen in het weekblad De Etalage en heb contact met haar opgenomen. Gedurende een aantal maanden heb ik coachingsgesprekken gehad met Ester. In eerste instantie wist ik niet wat ik ervan moest verwachten maar het heeft me uiteindelijk een heel eind verder gebracht. Aan de hand van een aantal leuke opdrachten en gesprekken kom je tot de kern van wat je echt wilt. Vervolgens begeleidt Ester je hier weer verder in.

Ik ben nu ver genoeg om zelf verder aan de slag te gaan met studeren, het vinden van een nieuwe leuke baan en het verwezenlijken van mijn dromen. Voor mij is mijn doel bereikt.

Ester, heel erg bedankt! januari 2014, Claudia van den Boorn

januari 2015, Richard Sanders

Als je als ‘creatief’ zijnde zo ambitieus bent om zelf naam te willen maken, is het hebben van een luisterend oor (en enkele aanmoedigende/adviserende woorden) geen overbodige luxe. Als ik mijn werk bekijk dan vult creativiteit (helaas) nog niet de helft van mijn dagtaak. Nooit gedacht dat acquisitie, begeleidende gesprekken, presentaties, tientallen telefoontjes, administratie en belasting me zo rauw op het dak konden vallen (Al deze onderwerpen worden graag vergeten tijdens een (beroeps)opleiding). Al snel kosten deze ogenschijnlijke bijzaken (te) veel energie en dat gaat ten koste van je ‘authentieke persoonlijkheid’.

Ester heeft me in enkele gesprekken ‘gereedschappen’ gegeven waarmee ik (als ondernemer) niet alleen tijdelijk iets kan, maar waarmee ik ook op termijn mijn voordeel kan doen.
Er zijn genoeg redenen te bedenken om een coachingstraject in te gaan, maar je moet er zelf de waarde van in zien. Er kan weinig mis zijn met inzicht krijgen in je eigen ‘mogelijkheden’ en ‘beperkingen’. Jammer genoeg heeft Esther me laten inzien dat ik als persoon helemaal niet zo uniek ben en er veel meer mensen rondlopen met dezelfde eigenschappen (en valkuilen), je bent gewaarschuwd!

januari 2015, Richard Sanders

januari 2016, Moon C.

Ik ben met Ester in contact gekomen via mijn moeder. Toen ik op een dag naar mijn moeder was gegaan om te vertellen dat ik mij niet meer ‘fijn’ voelde in mijn eigen lichaam, vertelde zij mij dat ze iemand kende die mij hier vast mee wilde helpen. Voordat ik gestart was bij Ester vond ik het vervelend om naar mijzelf op foto’s te kijken. Ik merkte dat ik toch een paar kilootjes was bijgekomen. Dit wilde ik graag veranderen. Samen met Ester heb ik een doel kunnen vaststellen, waar ik naar toe kon streven. Op een dieet gaan op mijn leeftijd (14/15) vonden we allebei geen optie. Door middel van een eetschema te maken, zag ik wat ik nu eigenlijk echt allemaal at. Ester heeft mij verschillende opties gegeven waarmee ik aan de slag kon. Zelf kon ik kiezen wat ik makkelijk vond om te gebruiken. Zo kwam ik erachter dat ik al vrij gezond leefde, maar dat het de kleine dingetjes waren, waar het omging. Het is ondertussen 5 maanden later sinds ik het traject ben aangegaan. Nooit had ik gedacht dat het zo makkelijk kon zijn om een doel te bereiken.

januari 2016, Moon C.

april 2016, Simone

Ik had altijd het idee dat ik goed bezig was op eetgebied, maar vroeg me tegelijkertijd ook af of dat ook echt het geval was. Daarom heb ik contact opgenomen met Ester. Zij heeft me meer inzicht gegeven in wat ‘goed’ is en wat je beter niet kunt doen. Hierdoor heb ik meer controle en kennis over voeding gekregen. En kan ik dus ook bewustere keuzes maken. Ester heeft mij op een zeer plezierige manier geholpen.

april 2016, Simone

/

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct