Ester Janssen

Ik ben geboren in 1974 in Eijsden (Zuid-Limburg). Na mijn twee opleidingen, lichamelijke opvoeding en gezondheidswetenschappen, heb ik verschillende jaren gewerkt in het geneesmiddelenonderzoek. Een bijzonder leerzame tijd waar ik heb geleerd om projectmatig te werken en ik tevens het trainersvak heb uitgeoefend.

Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de zorgsector waar ik werkzaam ben geweest als bestuursondersteuner, verantwoordelijk voor het beleidsmatig en projectmatig ondersteunen van de Raad van Bestuur. Mooie en uitdagende banen, maar ik was veel met mijn hoofd bezig en veel minder met mijn handen en gevoel. Waar was die Ester  gebleven die op haar zeventiende lichamelijke opvoeding ging studeren, juist om lekker bezig te zijn? Steeds vaker twijfelde ik; de baan die ik had voerde ik naar ieders tevredenheid uit, maar in mijn vrije tijd was ik te moe en futloos om nog te sporten of te ontspannen. Was ik zelf eigenlijk nog wel tevreden?

Pas bij het volgen van een eigen coachingstraject kon ik gaan onderzoeken waar mijn ontevredenheid eigenlijk vandaan kwam, waar mijn hart precies lag en hoe ik vorm zou kunnen geven aan de weg daar naar toe. Dat coachingstraject heeft mij bijzonder veel opgeleverd; mijn onderliggende overtuigingen en motieven kreeg ik boven tafel waarna ik op een objectieve manier naar mijn wensen en verlangens kon kijken. Mijn werkplezier blijk ik met name te halen uit het contact met mensen en het ervoor zorgen dat zij sterker in hun schoenen komen te staan.

Het zelf volgen van verschillende professionele coachopleidingen bleek voor mij de weg naar het starten van een eigen bedrijf. Door het coachvak te combineren met mijn eerder gevolgde masteropleidingen kwam ik vanzelf terecht bij mijn huidige specialisatie leefstijlcoaching en leefstijladvisering.  Vandaag de dag zijn leefstijl en vitaliteit de rode draad doorheen al mijn werkzaamheden. De ene dag voer ik 1-op-1 gesprekken met mensen die veranderingen willen doorvoeren in hun levenswijze. De andere dag sta ik voor grotere groepen om hen meer te vertellen over diverse leefstijlgerelateerde onderwerpen. Ook sta ik regelmatig voor de klas om het vak gezondheidscoaching te doceren en word ik geconsulteerd over leefstijlgerelateerde vraagstukken. En mijn vrije tijd? Die gebruik ik nu om ook aan mijn eigen gezonde leefstijl te blijven werken…

Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? Bekijk dan mijn cv!

Contact opnemen of meer info?

Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak maken? Bel dan naar +31 (0)6 23 22 86 04 of neem contact op via deze website.

Contact Bel nu direct